Tervezett közös versenyek 2021

 1. március: terepfutás (Futapest)
 2. SUPerior kupa
 3. április: terepfutás (Futapest, Börzsöny, ...), túra
toth viktor spartan 480

Életmód vagy verseny

Segítek, hogy a lehető legjobban érd el céljaidat!

 

Életmód vagy verseny

Segítek, hogy a lehető legjobban érd el céljaidat!

 

Jennifer és Mark Martell, a Gorilla Strong Fitness alapítói

Jennifer és Mark különleges pár, akikkel akkor vettem fel a kapcsolatot, amikor nem mindennapi sportolókról írtam tanulmányt. Mivel nem kiemelkedő sporteredményeik miatt érdekesek, személyesen kerestem meg őket. Levelezéseinkből született meg ez az interjú.

Olyan házaspárt képzeljetek el, akik egészen 30 éves korukig az USA polgárainak megszokott életmódját élték, annak minden hibájával és egészségtelenségével. Aztán gondoltak egy nagyot és hatalmas életmódváltás után immár több, mint 10 évvel később nyugodtan mondhatják, hogy a példájuk nagyon sok ember számára jelenthet megoldást egy egészségesebb, értelmesebb, örömökben gazdag, jobb élethez. Erről beszélgettünk….

(A teljes interjú a Sportime magazin 2020/2 számában jelent meg.)

   1. Bemutatkozás

Jennifer

Gyerekként és fiatal felnőttként is voltam már vegetáriánus, de leszámítva egy kétszer két éves periódust -19-20 és 34-35 éves korom között-, normál amerikai étrenden éltem és alkoholt ittam. Ekkori egészségtelen döntéseim következtében több mint 17 kg híztam, tele voltam pattanással és krónikus fájdalmakkal küzdöttem.

10 évig általános iskolai tanárként dolgoztam, így közvetlen közelről láttam, hogyan növeli a gyermekkori elhízást, a cukorbetegséget, valamint a koncentrációval és viselkedéssel kapcsolatos problémákat a szokásos amerikai étrend.

Mark

36 éves koromig húst, tejtermékeket és feldolgozott ételeket ettem nyers zöldség és gyümölcs nélkül. Egészségtelen életmódom közvetlen eredményeként folyamatosan vagy túlzottan lefogytam, vagy elhíztam. 36 éves korában úgy döntöttem, hogy vegán leszek, és őszintén elmondhatom, hogy ez volt a legjobb döntés az egészségem és az életem számára.

25 évig gyógyszerészként dolgoztam és láttam, hogy az egészségtelen életmód hogyan hat az emberi testre. Rájöttem, hogy a gyógyszeres kezelés a legtöbb esetben nem megfelelő, és hogy sok betegséget el lehetne kerülni pusztán növényi alapú életmóddal.

   1. Mik azok a legfontosabb szempontok, amelyek alapján dolgoztok, éltek, tanácsot adtok sok embernek?

A cikk folytatódik a hirdetés után...

Közösen fejlődünk egy aktív, egészségesebb és legfőképpen egy tudatos életmód segítségével!

Hetente 6 nap edzés vagy valamilyen mozgás, ebből legalább kétszer túrázunk, kirándulunk a természetben, csak teljes értékű növényi ételeket fogyasztunk, és elkerüljük az alkoholt és a drogokat.

A különböző edzések, amelyeket használunk önmagunk és ügyfeleink fejlesztésére:

- TRX edzés

- Súlyzós edzés

- Gumiszalagos edzés

- Saját testsúlyos edzés

- Jóga

- Kötőszöveti háló lazítás, fejlesztés

Diplomák, iskolák, kurzusok

AFPA Certified Holistic Nutritionist

E-Cornell Plant-Based Certification

Matthew Kenney Raw Food Culinary Academy

Trigger Point Therapy

Myofascial Compression Technique

NASM

TFW (Training for Warriors)

TRX Certified

200 Hour Yoga Certification

Az amerikai életmód tanácsadók között még kevés a vegán vagy a vegánsággal is foglalkozó, bár a számuk folyamatosan nő. Ti hogyan definiálnátok magatokat?

Fitt és Vegán

jennifer mark martell vegan coach 4

Mint holisztikus táplálkozási szakemberek és személyi edzők / tanácsadók átlátjuk az egészséges életmód és mozgás fontosságát. Büszkék vagyunk arra, hogy gondoskodunk mindarról, amit születésünkkor kaptunk és fejleszthetünk vagy elronthatunk.

Fitt”-nek lenni azt jelenti, hogy állandóan kiváló fizikai formában vagyunk belül és kívül. Napi testmozgással és egészséges növényi ételekkel lehetünk a leghatékonyabbak, hogy célunkat elérjük.

Vegán”-nak lenni azt jelenti, hogy nem fogyasztunk és nem használunk semmilyen állati eredetű terméket. Személyesen tovább mentünk egy lépéssel és azt mondjuk, hogy tápegész növényi ételeket eszünk (nem használunk feldogozott ételeket), mert sajnos sok ilyen „vegán” élelmiszer rendkívül egészségtelen.

   1. Hogyan látjátok, mekkora az emberekben a fogékonyság egy ilyen nagy változásra?

Napról napra nő, de sajnos minden szempontból nagyon sok téves információ kering a világon az egészséges életmódról. Ez az egyik oka annak, hogy úgy döntöttünk elindítjuk testre szabott online fitnesz- és táplálkozási vállalkozásunkat a Gorilla Strong Fitness-t.

Évek óta végezzük kutatásainkat és tanulmányainkat azért, hogy egy növ
ényi alapokon működő életmód és edzésprogramot fejlesszünk ki. Módszereink olyan eredményeket hoznak a sportolóknak és mindenki másnak is, amelyekre vágytak, de eddig nem tudtak elérni.

Folyamatosan fejlesztjük a tudásunkat és ismereteinket, hogy pontos és naprakész információt nyújthassunk azoknak, akik érdeklődnek a módszerünk iránt.

Azért váltottunk növényi alapú életmódra, mert tanulmányaink és tapasztalataink alapján rájöttünk, hogy sokkal egészségesebb ez az életmód mint az átlagos amerikai. Ráadásul a környezeti terhelésben is óriási előnyök szólnak a növényi táplálkozás mellett.

   1. Hogyan tudtok példát mutatni?

Mivel mindkettőnknek alapos túlsúlyunk volt és teljesen egészségtelennek éreztük magunkat, együtt úgy döntöttünk, hogy megváltoztatjuk az életmódunkat. A saját egészségügyi törekvéseink tovább erősödtek azoknak az ismereteknek megszerzésével és megértésével, hogy hogyan működik az élelmiszeripar és milyenek a környezeti hatásai.

Bárkiről is van szó, legyen családtag, barát vagy ismeretlen mindenkivel szemben egyformán ezt képviseljük, mert a személyes példánkon keresztül tudjuk a legjobban megérinteni az embereket, és megmutatni, hogy mit is jelent a teljes értékű, egészséges életmód. Minden ügyfelünknek azt tanítjuk, ahogyan mi magunk is élünk!

jennifer mark martell vegan coach 6

Mi holisztikus táplálkozási tanácsadónak és személyi edzőnek tartjuk magunkat.

Napirendünk váza:

- reggel 4-kor ébredés

- a nap egyik fontos pillanata a felkelés utáni vízivás

- szellemi-, meditációs-, és légző gyakorlatok

- könnyű növényi reggeli

- délelőtt átolvassuk és megválaszoljuk az ügyfeleink kérdéseit

- adminisztráció a közösségi médiában

- séta a kutyákkal

- edzés 30-40 percben

- 30-60 perc a természetben (kertészkedés, úszás, beszélgetés, teázás)

- délután önkéntes munka (állatvédelem, erdő és természet takarítás, betegek ápolása…)

- este 20:30-kor kerülünk ágyba

   1. A vegánság mennyire elfogadott az ügyfeleitek között?

Örömmel mondhatjuk, hogy a vegán életmód teljesen elfogadott ott, ahol élünk, sok étterem, szórakozóhely már hasonlóan gondolkodik a világról. És a számuk egyre nő, ahogyan az emberek egyre jobban megértik, hogy a világ jóval több, mint a személyes közvetlen életterük, boldogulásuk helyszíne. Hisszük, hogy hamarosan minden városban, faluban, településen és minden országban egyre elterjedtebb lesz a vegán életmód és szemlélet!

   1. Példát mutattok másoknak, de nektek ki a személyes hősötök és miért?

A hőseink? Azok, akik:

- vágynak a saját egészségük jobbá tételére és tesznek is ezért,

- segítenek másoknak jobb és teljesebb életet élni a növényi táplálkozással,

- saját idejüket és energiájukat felajánlják a rászorulóknak, önkéntes munkát vállalnak, hogy a világ jobb hely legyen,

- elfogadnak és tisztelnek MINDEN életet.

   1. Mivel Ti ezt a személetet főleg a sporton keresztül közvetítitek, nyilván nektek is fontos a sport. Milyen edzéseket végeztek rendszeresen, milyen alapelveket követtek?

A cikk folytatódik a hirdetés után...

Változatosság: különböző módszerekkel edzünk, vannak gyakrabban, vannak ritkábban használtak, de figyelünk a teljességre.
Aktív, tudatos, pihenés. Soha nem hagytuk, hogy testünk vagy elménk stagnáljon, unatkozzon, tespedjen.

Rendszeresen megváltoztatjuk az edzésprogramokat, ügyfeleink szokásaihoz, változásaihoz igazítva.
A fejlődés szempontjából létfontosságú, hogy egyaránt erősítjük a saját motivációnkat és az ügyfeleinkét is.
Az edzés részben legyen szórakoztató! Élményekkel könnyebb a következetességet megtartani. Ez pedig gyorsabb és teljesebb eredményt hoz!

Az edzésben az a legjobb, hogy visszaadhatjuk a testünknek és lelkünknek mindazt, amit minden nap kapunk tőle, egészséges életet élünk, fájdalomtól és betegségtől mentesen.

   1. A vegánság fontos részét képezi az életeteknek, a munkátoknak. Ti hogyan étkeztek, táplálkoztok?

A táplálkozással kapcsolatos több éves kutatásaink után személyesen 100+ teljes növényi receptet készítettünk a legmagasabb tápértékeket és hasznosulást figyelembe véve. Gondoskodtunk arról, hogy egyik receptünkben se legyen egészségtelen alkotórész.

Receptjeinket m
egosztjuk ügyfeleinkkel. Fontos, hogy arra is megkérjük őket, hogy kötelezzék el magukat a növényi táplálkozás mellett, ameddig velünk dolgoznak.

Kedvenc ételeink a guacamole (avokadó alapú ételek) és az acai bowl (gyümölcspüré alapú ételek). Kedvenc italaink a forrás víz, a hibiszkusz tea és a zöld tea.

   1. Mi a hobbitok és hogyan pihentek?

Mark hobbija a tenisz, Jennifer a fotózásban találja meg az aktív pihenést.

Ahogyan együtt pihenünk:

- Sétálunk a napfelkeltében vagy naplementében a tengerparton

- Fekszünk és beszélgetünk a függőágyban

- Összebújunk a kanapén miközben megnézünk egy filmet.

- Közösen jógázunk.

   1. Hogyan tervezitek a jövőtöket, mik a céljaitok?

Az első számú célunk, hogy minél több emberrel megismertessük, hogy a rendszeres edzés és a növényi alapú táplálkozás mennyi és milyen nagyszerű eredményeket ér el az egészség megőrzésben, fejlesztésben – ez pedig maga a Gorilla Strong Fitness program.

A vegán / növényi alapú étrendre váltást egyszerűvé és költséghatékonnyá akarjuk tenni mindenki számára.

Segíteni szeretnénk, hogy az emberek elkerüljék a leggyakoribb hibákat, és ezzel lehetővé tegyük számukra, hogy egészségesebben és boldogabban éljenek.

Legfontosabb, hogy támogatást nyújthatunk az ügyfeleinknek, amellyel igyekszünk átláthatóságot és kiszámíthatóságot biztosítani. Ügyfeleink mindig számíthatnak arra, hogy válaszokat kapnak a kérdéseikre és aggályaikra.

Minden ember boldogabb, ha egészséges és fitt!

Köszönöm a beszélgetést!

 

Programjainkat folyamatosan nyomon követheted a naptárunkban!

Kérlek személyesen keress fel a Kérdések, válaszok gomb megnyomásával!

 

Free Joomla Lightbox Gallery
Bejelentkezés  \/ 
x
vagy
 Use Facebook account  Use Google account
Regisztrálás  \/ 
x

vagy
 Use Facebook account  Use Google account

Azonnali értesítés az új tartalmakról, a Google feed szolgáltatással. Csak a mail címedet kell megadnod, majd mehetsz edzeni, és utána olvashatod ami az oldalon megjelenik!

Email:

Delivered by FeedBurner


Itt találod a kapcsolatot, ha kérdésed van!

TEREPSPORT RSS

Hírlevél - naprakészen

A hírlevél feliratkozással gyorsabban és naprakészebben kapsz tájékoztatást az eseményekről, hírekről, újdonságokról. Köszönjük!

Sportágak

XTERRA Tereptriatlon, terepduatlon


Spartan Race Akadályfutás, kalandtúra


Terepfutás Rövidtől az ultráig


Ironman Triatlon, duatlon, multisportok


Álatlános erőnléti edzések Erősítés, állóképesség, fittség


Országúti edzések Futás,kerékpár

Ajánlott tartalom

Kalandtúra 2021 november 5-7
2021.szept..28 10:00 Kalandtúra 2021 november

Három napos ősz végi kalandtúra csodálatos környezetben, két éjszaka szabadban alvással. Jó idő esetén a szabad ég alatt, rossz idő eset [ ... ]

HivatalosRészletek
SMR henger tippek, tanácsok
2020.márc..23 06:38 SMR henger tippek, tanácsok

A modern edzésmódszerek egyik legjobb kiegészítője az SMR, amit szinte mindig, mindenhol lehet alkalmazni. Az SMR jelentése, Self Myofascial Rel [ ... ]

Edzés, mozgás, sport, verseny...Részletek
Bemelegítés
2020.márc..23 06:38 Bemelegítés

A bemelegítés előkészítit ia szervezetet (teste és lelket is) az aktívabb mozgásra. Alapesetben, amior ez edzés, verseny nem erős, elég kö [ ... ]

Edzés, mozgás, sport, verseny...Részletek
Kreszta Zoltán ultra terepfutó...
2019.dec..06 10:49 Kreszta Zoltán minimalista ultra terepfutó

Kreszta Zoli évtizedek óta meghatározó figurája a tömegsportnak. Akár triatlonistaként, akár futóként, akár közéleti emberként. Soha ne [ ... ]

Hirek, érdekességekRészletek

Naptár: edzések

Pass Events
Ajánlatunk: közösségi és személyes edzések Részletek...
Toggle Bar

Tervezett saját versenyek 2021

 1. január: Futapest futamok
 2. február: Futapest futamok
 3. ...tavasz-nyár: OCR, tereptriatlon, XTERRA, terepfutás...

Ez a weboldal sütiket (cookie-kat) használ a jobb felhasználói élmény érdekében. Az oldal használatával elfogadod a sütik használatával kapcsolatos irányelveket.

(Az EURÓPAI PARLAMENT ÉS A TANÁCS 2016/679 RENDELETE szerint)