Veszely Viktor - triatlon, ter...
2022.aug..17 15:27 Terepfutás, XTERRA és Spartan személyi edzés

Viktorral 2019 nyarán kezdtem el a közös munkát. Fiatalabb koromban intenzíven sportoltam, ezt követően egy hosszabb átmeneti kihagyást köve [ ... ]

AjánlásRészletek
Tímea - extrém outdoor, OCR, t...
2022.aug..10 15:27 Elite Challenge személyi edzés

Viktorral több mint fél éve dolgozunk együtt. A történet ott kezdődött hogy támadt egy vakmerő ötletem, miszerint próbára tenném magam e [ ... ]

AjánlásRészletek
       
Edző Versenyző Ajánlások Blog, napló
Edző Versenyző Ajánlások Blog, napló
       

Információ: +36.20 / 32.00.840 | Üzenetküldés: email

Keress levélben, telefonon vagy személyesen! Az edzéseimet és az ajánlott versenyeket a naptárban találod, gyere nyugodtan, a részleteket megbeszéljük

Tóth Viktor személyi edző

Rólam - Tóth Viktor edző

Sport múlt, tapasztalat

 • 6-14 év: BVSC-ben úsztam, legtöbbet Hajos Gyula tanítványaként. Országos bajnokságokon többször álltam dobogón, váltóban az első helyen is.
  Fő számaim: 50m, 100m, 200m gyors.
 • 1981-ben (12 évesen) teljesítettem az Olimpiai Ötpróba sorozatot - Balaton átúszás (3.5 km), Velencei-tó körbefutás (28 km), téli túra (30 km), kerékpározás (100 km) és a Szentendrei sziget körbeevezése (72 km). A próbát éveken át teljesítettem.
 • 14-18 év: túrázás, egy és többnapos túrák itthon és külföldön. Két túlélő túra szervezése és lebonyolítása: az egyik téli akció 3 napos volt a Bakonyban (Várpalota, Zirc, Veszprém). A másik 5 nap Budapesttől a Velencei tóig. Útakat nem hasznltunk, az embereket, településeket, a civilizációt kerültük, kommunikáció nem volt. Mindezt 1986-ban... 
 • 16-18 év: ejtőernyőztem a MÁV Klubban. Az ejtőernyős többtusa válogatott keret tagjaként számos edzőtáborban, versenyen vettem részt. Sajnos a sportág ma már nem létezik, a "katonai" háttér nélkül nincsen létjogosultsága. Legalábbis sokan hiszik ezt... pedig egy látványos, különleges és izgalmas sport: úszás, terepfutás, célbalövés és ejtőernyős célbaugrás. Láthatólag valóban katonai készségek, de ma már ez nem olyan különleges, hiszen a legnépszerűbb terepversenyek között is sok van, ami a katonai háttérre utal (Spartan Race, Running Warriors, Legion Run...).
 • 18 évesen egy évet katonaként töltöttem Lentiben - voltam harckocsizó, VSZ hadgyakorlaton "ellenség", kiképző tiszt a bányász alakulatnál, "tápos" és hadseregbajnsokságban sportoló is. Érdekes volt, sokat tanultam, de úgy abban a formában nem szeretném, viszont látni.
 • 19 éves koromtól az egyetemi évek alatt harcművészetek (aikidó 2 év, kung-fu 3,5 év) és sziklamászás, ami a kedvenc hobbim volt éveken át. Legemlékezetesebb mászásom az olasz La Finale területen a "Hommaga a Frank Zappa".
 • a futás végigkísérte életemet, a gimnáziumban már rendszeresen készültünk együtt barátaimmal, a többtusa csapattal, az egyetem alatt már komolyabb versenyeken és távokon is indultam. 1990-től 9 éven át vettem részt a Bécs-Budapest Szupermarathon versenyen az ELTE csapatában.
 • aktív versenyzésem 1993-ban indult újra, amikor a futás mellett a MTB is a sportágam lett: hazai és külföldi maratonokon, versenyeken vettem részt, országúton és terepen.
 • 1999-tól triatlonozom, országúton a féltáv volt a kedvencem, számos sprint, rövid és közép távú triatlon és duatlon versenyen indultam azóta is.
 • 2000-tól a tereptriatlon vált a meghatározó sportommá, a terepsportok elkötelezettje lettem.
 • 2013-tól az OCR, az akadálysport került a programok közé - egyesítette szinte mindeazt, amit szeretek. OIyan multisport, amelyben van futás, úszás, ügyesség, erő, technika, helyzetfelismerés... késöbb a Magyar OCR Szövetség megalakításában is az volt az egyik fő szempontom, hogy ezt a sportot lehet mindenkinek, minden helyzetben, minden koroban ajánlani!
 • 2019-től a hátizsákolás, a gyors túrázás élettani és sport hatásait kezdtem kutatni, számos kisérletet, tesztet végzek ezzel kapcsolatban.
 • 2021-ben 52 évesen elindultam az Elite Challenge extrém erőpróbán, ahol közel 90% a lemorzsolódás. Az indulók közül én voltam az utolsó, aki a 110. órában feladtam, rajtam kivül ketten mentek tovább, ők be is fejezték a 120 órás hihetetlen erőpróbát. Mindenki más korábban szállt ki a programból vagy fizikai vagy pszichés túlterhelés miatt.

3 szerda viz toth viktor uszas elite challenge 2021 120 ora a pokolban

 

Edzői múlt, tapasztalat

 • 2000-től egyéni edzésprogram, felkészülés, amellyel 2003-ban és 2004-ben a tereptriatlon korosztályos nemzetközi mezőnyében az élvonalba kerültem. Ekkor a hazai terepfutó versenyeken az elsők között értem célba, félmaratonon pedig az abszolút élmezőnyben.
 • 2005-től sport és életmód tanácsadó több spormagazinnál (Sportpiac, Outdoor Sport, Spuri).
 • 2005-tól a X2S TEAM megalapítása, edzéseinek, programjainak koordinálása.
 • 2007-től Testnevelési Egyetem, 2009-ben triatlon edzői diploma.
 • 2009-től személyi edzőként a csapattagok programja mellett más sportolóknak is segítettem a felkészülését.
 • 2010-től Terepgyerek Program létrehozása - speciális outdoor edzések, programok fiataloknak.
 • 2012-től a csapat és személyi edzések mellett közösségi edzések létrehozása Solymár környékén.
 • 2013-től sport, edzés workshopok, sportnapok, céges edzések megvalósítása.
 • 2013-től a Spartan Race hazai versenyeinek és versenyzőinek segítése, az első magyar győzelmek megszerzéséhez való felkészítés.
 • 2017-től a Magyar OCR Szövetség létrehozása, szakmai és nemzetközi munkájában való részvétel.
 • 2014-ben az "ÉV tereptriatlon edzője" címet kaptam a Magyar Triatlon Szövetségtől. Ezekben az években a magyar tereptriatlon sport számos kimagasló nemzetközi eredményt ért el (VB, EB címek, VK győzelmek, korosztályos helyezések), amelyet részben-egészben én koordináltam, elsősorban a csapatom a X2S TEAM tagjain keresztül, de a X2S események és versenyek is segítettek más sportolóknak abban, hogy nemzetközi szintre fejlődjenek.

toth viktor mtsz ev sportoloja ev edzoje

 

Edzés, felkészülés, motiváció és inspiráció

Triatlon, futás, kerékpár, akadályfutás, Spartan, Running Warriors - edzőként és versenyzőként sokrétű sportági tapasztalatom van, amit tudok adni, az tapasztalaton alapul.

toth-viktor-triatlonedzo-plakat 800x560

Ajánlott tartalom

Kalandra fel - gyaloglás, túrá...
2023.júl..20 08:38 Terheléses gyaloglás, hátizsákolás - alapok

Terheléses gyaloglás - alapvető útmutató a terepen, szabadban gyalogláshoz, amikor terhet, hátizsákot cipelsz és a körülmények is nehezebb [ ... ]

Edzés, mozgás, sport, verseny...Részletek
Burpee világcsúcs - Habtamu Fr...
2023.dec..18 09:26 Burpee világcsúcs - Habtamu Franke

Habtamu Franke két világrekordot döntött meg egy nap alatt, először 3 perc alatt hajtotta végre a legtöbb (mellkas a földig) burpee-t (81), m [ ... ]

Hirek, érdekességekRészletek
Terheléses futás, hátizsákolás...
2024.márc..15 14:38

A terheléses gyaloglás és futás, a hátizsákolás nemcsak a lábakat és a vázizomzatot erősíti. Egy tanulmány szerint a felső test izomzat [ ... ]

Edzés, mozgás, sport, verseny...Részletek
Téli terepfutó és technikai ed...
2022.nov..23 10:03 Téli terepfutó és technikai edzések, alapozás a terepen

A terepedzések minden futó és sportoló számára előnyt és fejlődést jelentenek, amelyet a téli, alapozó időszakban lehet a legjobban megsz [ ... ]

Edzés, mozgás, sport, verseny...Részletek
Free Joomla templates by Ltheme