Salomon Sense Ride terepfutó cipő

Salomon Sense Ride terepfutó cipő, szerelem első látásra

Az elején leszögezem, hogy elfogult vagyok a Salomon Sense Ride terepfutó cipővel! A futással közel 40 éve vagyok kapcsolatban, igaz eleinte csak kiegészítő sportként szerepelt az úszás és az ejtőernyőzés mellett, de az utóbbi pár évtized :-) már elsősorban a futásról szólt. Ennyire jó, kényelmes és céljaimnak megfelelő cipőm még nem volt.

Amikor tavasszal első alkalommal értesültem az új fejlesztésekről és ezekről írtam is , már akkor éreztem, hogy ez a cipő más lesz, mint a korábbiak. Igaz számomra ez a szín egy telitalálat, a legelső Speedcross cipőm is hasonló színű volt, nagyon szerettem, nagyon sokáig szolgált maximálisan a terepfutások alatt. Egyszóval egyértelmű volt, hogy ez szerelem első látásra.

Salomon Sense Ride test h

Ősszel megérkezett a cipő, pont a X2S TEAM terepduatlon versenyén vehettem át. Az első benyomások megfeleltek a várakozásoknak (ezeket elég magasra teszem): szép, látványos, könnyű, rugalmas, kényelmes és valami egészen új ... olyan rugalmasság, olyan különleges csillapítás, amit eddig nem éreztem egyetlen cipőmmel sem. Pedig volt már sok, sokféle márkától... Ez a VIBE technológia, ami ISPO díjat kapott.

A cikk folytatódik a hirdetés után...

Mivel április óta talpi bőnye gyulladásom volt és futni nagyon keveset futottam (lényegében csak a tereptriatlon versenyeken futottam, rákészülés nélkül - nem volt jó, nem is tanácsolok ilyet senkinek), ezért a cipőt 2 hétig csak gyalogolni és az általam tartott edzésekre vettem fel. A bőnye gyulladás szépen lassan múlt (erről külön írok - link), szeptember közepén már nem fájt. Október elején kezdtem futni a Sense Ride cipőben. Lassan, kisebb távokkal kezdtem (5-7 km), egyre nehezebb terepen, majd szépen növeltem a tempót és a távot.

Az első futások tovább mélyítették a kapcsolatunkat, a szerelem nem múlt el: a cipő fantasztikusan kényelmes, jó a csillapítása, ugyanakkor nem puha, inkább keményen rugalmasnak mondanám, a 8mm drop számomra megfelelő (4-8mm közötti cipőket szeretem). Talpa pedig egészen egyedi: nemcsak terepen, de betonon is nagyon jó érzés futni vele. A cipő elsősorban a gyorsabb tempót szereti és támogatja, de a gyógyulási folyamatban kénytelen voltam lassan is futni - számomra kellemes meglepetés volt, hogy így is teljesen kényelmes és nagyszerű terepcipő a Sense Ride!

salomon sense ride teszt 10 010

A talpa nem túl puha, nem túl kemény, a VIBE réteg kényelmesen, de mégis dinamikusan csillapít, a talp első részén is egyszerre kemény és puha (azaz a kövek nem nyomják át magukat, de az elrugaszkodás puha és rugalmas). A talp mintázata nagyszerűen viselkedik szilárd erdei talajon, köveken, mély homokban, nedves sziklákon, betonon, sárban és hóban is. Nyilván a mély sár már nem a cipő fő profilja, de a talpon nem marad meg a sár, tehát legalább azt nem kell cipelni.

Egy fontos és kellemes tapasztalat (a tereptriatlon és az akadályfutás miatt sokat futok vízben, sárban) - a Sense Ride nagyon könnyen szárad, nem tartja meg a vizet, nem nehezeik el ilyenkor sem. A szellőzése is sokkal jobb pl. a Speedcrosshoz képest képest (télen persze emiatt "hidegebb" - de nem spéci téli cipő és ha az ember folyamatosan fut, akkor ez nem is probléma). Egyedüli negatívum (hogy legyen ez is), hogy saras talajon a cipő oldaltartása nem a legjobb, tehát rézsűn oldalt futva könnyebben csúszik meg, mint a mélyebb talpú cipők. De ezt sebességgel és ügyességgel lehet ellensúlyozni, hiszen ilyen terepen még így is sokkal stabilabb a cipő, mint egy általános futócipő.

Salomon Sense Ride full

Nekem még pár apróság hiányzik - illetve nem hiányzik, de néha jól jönne:
1. fényvisszaverő - a terepcipőkre a Salomon általában nem tesz fényvisszaverőt, de ez a cipő olyan általános használatra is alkalmas, ami indokolná a fényvisszaverő használatát.
2. a sarkon egy felvételt könnyítő fül. Ez sem jellemző a Salomonra, de néha jól jönne.

Salomon Sense Ride rövid technikai összefoglaló (a legtöbb már a megszokott Salomon minőségben el is várható a cipőtől, a kiemeléseket én tettem)

 • Sensifit™ felsőrész illeszkedés
 • 3D air mesh varrásmentes lélegző felsőrész
 • puha, rugalmas ENERGY CELL+ középtalp
 • extra komfortot adó OPAL középtalp
 • vibrációt elnyelő VIBE technológia
 • tömörített EVA talpágy
 • 3D PROFEEL FILM külső talp
 • Wet Traction CONTAGRIP® talp
 • ORTHOLITE® antibakteriális talpbetét
 • Quicklace™ szakadásmentes gyorsfűző
 • kisméretű nyelvzseb a kilógó fűzőszárnak
 • súrlódásmentes fűzőlyukak
 • ENDOFIT nyelvkialakítás
 • Contagrip gumitalp
 • drop: 8 mm

Hivatalos weboldal:
https://www.salomon.com/us/product/sense-ride.html 

Jövőre több új izgalmas színben is megvásárolható lesz (ez egy következő cikk témája, a többi jövő évi Salomon cipőkkel együtt).

 

Programjainkat folyamatosan nyomon követheted a naptárunkban!

Kérlek személyesen keress fel a Kérdések, válaszok gomb megnyomásával!

 

Free Joomla Lightbox Gallery

Ajánlott tartalom

Téli terepfutó és technikai ed...
2022.nov..23 10:03 Téli terepfutó és technikai edzések, alapozás a terepen

A terepedzések minden futó és sportoló számára előnyt és fejlődést jelentenek, amelyet a téli, alapozó időszakban lehet a legjobban megsz [ ... ]

Edzés, mozgás, sport, verseny...Részletek
Nincs más hátra - túra, mászó ...
2022.máj..17 15:29 Nincs más hátra - túra, mászó és katonai hátizsákok összehasonlítása

A hátizsák az egyik legfontosabb és legszélesebb körben használt túra, outdoor felszerelés, hiszen bárhova mész, ahol fontos, hogy mindké [ ... ]

Felszerelés tesztek, tapasztal...Részletek
Derékalj, matrac választás tan...
2023.márc..31 13:19

A derékalj szigeteli az alvót a földről bekúszó hideg ellen, és kellően kényelmes fekhelyet kínál ahhoz, hogy bármilyen körülmények kö [ ... ]

Felszerelés tesztek, tapasztal...Részletek
Nagyböjti gyakorlatok, a test,...
2024.febr..14 08:34

Nagyböjt. Leginkább a keresztény kultúrkörben ismert vallásos időszak, de minden embernek ajánlom ezt az időszakot egy kis "extra" elmélye [ ... ]

Edzés, mozgás, sport, verseny...Részletek
Free Joomla templates by Ltheme