Sportolók, versenytársak Tóth ...
2022.aug..18 05:45 Tóth Viktor személyi edző ajánlások

Sportolók, versenyzők Viktort lelkesedése a terepsportok és a természet iránt olyan átütő, ami az X2S Teamet illetve közösséget átjár [ ... ]

AjánlásRészletek
Veszely Viktor - triatlon, ter...
2022.aug..17 15:27 Terepfutás, XTERRA és Spartan személyi edzés

Viktorral 2019 nyarán kezdtem el a közös munkát. Fiatalabb koromban intenzíven sportoltam, ezt követően egy hosszabb átmeneti kihagyást köve [ ... ]

AjánlásRészletek

Információ: +36.20 / 32.00.840 | Üzenetküldés: email

Keress levélben, telefonon vagy személyesen! Az edzéseimet és az ajánlott versenyeket a naptárban találod, gyere nyugodtan, a részleteket megbeszéljük

Edzés az egész családnak, amely nemcsak a testet, hanem a lelket is építi

Edzés az egész családnak, amely nemcsak a testet, hanem a lelket is építi

Emlékeztek milyen öröm volt, ha anya vagy apa ott volt a meccseinken, vagy a versenyeinken? Én még emlékszem, pláne, hogy ez nálunk igen ritka eset volt. Ma már sokkal több szülő tudja, érzi, mennyire fontos, hogy jelen legyen a gyermeke életében. Sokan kísérik el a meccsekre versenyekre a gyermekeiket és egyre többen szerveznek családi edzéseket, amiről nagyon sokat olvashattok a neten: azt írják lehet együtt úszni, és kerékpározni, focizni vagy tollasozni, de ezek egyike sem szervezett közösségi családi edzés, csak egy javaslat, hogy menj el a gyerekekkel sportolni, edzeni. 

Tóth Viktor nem először talál ki olyasmit, ami még sehol nem létezik.: Képzelj el egy olyan edzést, ahová most is jársz: lehet ez erősítő edzés vagy torna, vagy futás, vagy nyújtás, vagy hegyen völgyön barangolás, de mindezt úgy, hogy veled van a családod minden tagja  és egy edző tartja az edzést!

Vagyis eljártok együtt: apa, anya és a gyerekek 3 évestől a 100 évesig tehát akár a nagypapa is csatlakozhat, és együtt edzetek kint a természetben egy profi edző keze alatt. 

És ha az a téves képzet keletkezne benned, hogy akkor ez egy gyenge edzés és nem alkalmas versenyzők kinevelésére, akkor már most elárulom, hogy tévedsz: a csapat több tagja is versenyezővé nőtte ki magát az elmúlt három évben és nagyon jó eredményeket érnek el futásban, OCR versenyeken, Runnung worriors versenyeken és falmászó versenyeken.

De mi lehet a titok? Hogyan lehetséges az, hogy teljesen különböző képességű és korú emberek együtt edzhetnek eredményesen?

Talán többen olvastátok azt a cikket, amiben arról volt szó, hogy Kanadában egy árvaházat összehoztak egy nyugdíjas otthonnal és a projekt feltűnően pozitív eredménnyel járt mind a nyugdíjasok mind a gyermekek számára. A kicsik boldogabbak, nyugodtabbak és kiegyensúlyozottabbak lettek, az idősek kevesebbet betegeskedtek és erőre kaptak. Naná, hiszen végre lett valaki, akit szerethettek, akiről gondoskodhattak, akire számíthattak, aki ott volt nekik, aki értelmet adott a mindennapoknak. Mindegyiküket szeretet vette körül. És ez a titok. 

Tóth Viktor lassan de biztosan egyre nagyobb közkedveltségnek örvendő programja is hasonló eredményeket hozott. 

A picike háromévesek látva, hogy szüleik örömmel együtt sportolnak , edzésről edzésre egyre több mindenben akarnak részt venni, és szüleik óvó szárnyai alatt jóval gyorsabban fejlődnek, lelki törések vagy nehézségek nélkül. Megtanulják, hogy a sport és a játék nemhogy nem különbözik az ő életükben, de ráadásul egy remek közös program anyával és apával.

A kicsit nagyobbak lelkesen igyekeznek helytállni a kamaszok és fiatal felnőttek között. Az idősek pedig örömmel nézik az ifjabb generációt és szép lassan, de biztosan visszanyerik erejüket, hiszen ki ne szeretne újra kicsit fiatalabbnak érezni magát? Az az elfogadó légkör, ami belengi az edzéseket, mindenkit arra bátorít, hogy önmagával versenyezzen, ne másokkal, de azért persze oda oda sandítunk, hogy ki hogy halad:))   

A közös inspiráltság nagy csodájával állunk itt szemben. Létrejött egy nagy, színes, egészséges, mindenkit befogadó közösség, amelyik köréd zárja burkait ha szeretnéd, de éppoly könnyedén újra elenged, ha kilépnél. Ám nem akarsz kilépni, mert annyira jó benne lenni. Annyira jó úgy edzeni, hogy a saját erődhöz mérten kell teljesítened, hogy mindig történik valami szórakoztató esemény, mondjuk valamelyik picike épp végig egyensúlyoz a patakon átívelő fán, vagy a kutyák kezdenek vadul vágtatni körbe körbe, vagy egyszerűen csak  gyönyörűen süt a nap, vagy épp megcsúszol a jeges havon és közben sokat nevetünk és beszélgethetünk. Mindenki megtalálja a maga korosztályát és persze hogy a kamaszok félrevonulva suttognak, a szüleik meg a másik oldalon  két gyakorlat között megbeszélhetik a hét eseményeit.

Igazi közösségi térré változik ilyenkor a Jegenye völgyi rét és a körülötte elterülő erdő. Kutyások jönnek és mennek és rácsodálkoznak: Mi zajlik itt? Hogy lehet, hogy a három éves együtt edz a felnőttekkel? Milyen edzés ez az az erdő rejtekében? És jönnek, és kipróbálják. Gyere te is. Mert ilyet még úgy sem pipáltál:))

Néhány vélemény a családoktól.

Hermán Petra anyuka

Miért szeretem ezeket az edzéseket?

Az egész család együtt lehet, és nagyon szeretem , hogy úgy van felépítve, hogy mindig van bemelegítés, a végén nyújtás, és közben a gyakorlatok is úgy vannak felépítve, hogy soha nem sérülünk le. A futás és az erősítések az egész testet megdolgoztatják, de az is be tud mégis kapcsolódni, aki nem sokat sportol. Látom a gyerekeimet, mennyire élvezik és ez mindünknek egy teljes családi program. Eddig mindig ki kellett találnom, hogy én mit csináljak, amíg a gyerekek edzenek. Ez most nem gond. Sok szimpatikus ember van, és nagyon élvezem a társaságukat, jókat beszélgetünk.

Dávid, kamasz

A szabadban vagyunk és ezt nagyon szeretem, akkor is ha hideg van, ha meleg van. Nem teremben vagyunk, hanem jó levegőn. Nagyon jó a közösség, sokan vagyunk. Az edzésekkel eljutok olyan versenyekre Ha valami nem megy  akár egy egy teljesen idegen ember odajön és segít . Feltölt, hogy az erdőben vagyunk és ott edzünk, az edzések után ugyan el vagyok fáradva, de jól esően fel is vagyok töltődve. 

Egy öt éves

... 

Egy apuka

... 

Ajánlott tartalom

Gondolatok a háborúról, a honv...
2023.jan..18 11:06 retired Brigadier General Huba Wass de Czege

Az elmúlt napokban egy szakmai cikkhez gyűjtöttem anyagot () és ennek [ ... ]

Blog, naplóRészletek
A túra és sport zokni viselés ...
2023.júl..28 15:56 A túra és sport zokni viselés kérdései, problémái és azok megoldása 1. rész

Gyakran úgy tűnik, hogy az egyre fejlettebb technológiák használata mellett az emberek elvesztették az alapvető ruházat, esetünkben a zokni m [ ... ]

Felszerelés tesztek, tapasztal...Részletek
Terheléses futás, hátizsákolás...
2024.márc..15 14:38

A terheléses gyaloglás és futás, a hátizsákolás nemcsak a lábakat és a vázizomzatot erősíti. Egy tanulmány szerint a felső test izomzat [ ... ]

Edzés, mozgás, sport, verseny...Részletek
Bahmut és a média - gondolatok...
2023.márc..19 09:45

Több, mint egy hétig a világtól elvonulva tanultam, ahol nem olvastam a híreket. Volt sok más dolgom. Mikor visszajöttem, megdöbbenve szembes [ ... ]

Blog, naplóRészletek
Free Joomla templates by Ltheme